Vállalkozásunk története

 Az Imprenta Kft.-t 1994-ben alapítottuk azzal a szándékkal, hogy a hazai piacon abban az időben még kevéssé elterjedt, de a jövőbeni felhasználás jelentős bővülését magában hordozó tekercses kivitelű öntapadó címkék piacán váljunk minőségi gyártóvá, megbízható szereplővé a változatos megrendelői igényekhez igazodva. A tulajdonosi szerkezet az indulás óta változatlan.
 Kezdetben egyetlen, szerényebb teljesítményű, 3 szín nyomtatására alkalmas nyomógépen készítettük a címkéket egy 17 m2-es műhelyben, amelyet 2 év elteltével 40 m2-esre bővítettünk úgy, hogy a technológiai háttér lényegében változatlan maradt. Négy évvel később egy másik, lényegesen nagyobb bérleménybe kötöztünk, ahol fokozatosan sikerült a termelés volumenét növelni, a minőséget javítani, mindeközben az első gép mellé további kettő társult és a technológiai háttér fejlődése természetesen a létszám folyamatos bővülését is magával hozta. Míg az első 2,5 évben a könyvelést leszámítva minden egyéb tevékenységet kizárólag a 3 tulajdonos végzett a „mini” üzemben, addig itt már 8-10 fő körüli létszámmal dolgoztunk.

  Az igazi áttörés azonban 2003-ban következett be, amikor felépítettük első saját tulajdonú, közel 400 m2-es üzemünket Veszprémben, a Szendrey Júlia utcában, ahová még abban az évben telepítettünk egy 6 színes UV-flexo nyomógépet, amelynek segítségével jelentős lépést tettünk a minőségi címkegyártás területén. Ebben az üzemben 6 évig dolgoztunk, ez idő alatt további berendezésekkel bővítettük a gépparkot.

2008-ban újabb komoly fejlesztésre szántuk el magunkat: a még 2006-ban megvásárolt 6500 m2-es birtokon egy új, modern üzem létrehozását tűztük ki célul. Az építkezés megkezdése gyakorlatilag napra pontosan egybeesett a gazdasági válság kitörésével. A gazdasági válság azonban szerencsére közel sem érintette olyan érzékenyen vállalkozásunkat, amint az várható lett volna és amire mi magunk is számítottunk, így a beruházás az eredeti ütemterv szerint, problémák nélkül megvalósult és 2009 júliusában beköltözhettünk a 2200 m2-es, minden igényt kielégítő új üzemünkbe, amelyről bízvást kijelenthetjük, hogy jelenleg Magyarország egyik legkorszerűbb címkegyártó üzeme.

A beköltözéssel egyidejűleg üzembe helyeztük újabb nyomógépünket, a hatszínes mellé egy négyszínes UV-flexo nyomógépet, így akkor már 7 különféle gépen folyt a termelés, amelynek volumene hússzorosára növekedett az addig eltelt 15 év során és az üzem mérete további nagyon jelentős műszaki fejlesztéseket tett lehetővé. A beköltözésünket követően nem telt el két év és máris újabb beruházás következett: 2011-ben telepítettük nyolcszínes UV-flexo nyomógépünket, amely egyre bonyolultabb és igényesebb kivitelű öntapadó etikettek gyártását tette lehetővé. Az azóta eltelt évek során újabb és újabb gépek kerültek üzemünkbe, amelyek tételes felsorolásától eltekintenénk, de annyit talán még megemlíthetünk, hogy a formakészítés területén rendszerbe állítottuk a Magyarországon első és eddig egyetlen Screen FX870  flexolemez-készítő CTP berendezést, egy digitális címkenyomó gépet, amellyel az egészen kis példányszámú megrendeléseket lehet gazdaságosan elkészíteni, valamint 2016-ban egy újabb nyolcszínes UV-flexo nyomógépet, amellyel már négy UV-flexo (egy négyszínnyomó, egy hatszínnyomó és két nyolcszínnyomó) géppel rendelkezünk, a munkatársak összlétszáma pedig elérte a harmincat. A címkegyártás területén ilyen gépparkkal Magyarországon rajtunk kívül nagyon kevesen rendelkeznek. További fejlesztéseken is gondolkodunk, a mindenkori piaci-, illetve állandó megrendelői kapcsolatainkban jelentkező igények minél gyorsabb és pontosabb kielégítése érdekében.

cimke-gyartas

Imprenta Nyomdaipari Kft.

Veszprém
Tartu utca 8.
8200

E-mail: mail@imprenta.hu
Telefon: +36 88 568 400
Fax: +36 88 568 401